dissabte, 27 de gener del 2024

DIA INTERNACIONAL EN MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES DE L'HOLOCAUST

 

LA LLADRE DE LLIBRES


Com cada 27 de gener se celebra la memòria de les víctimes de l'Holocaust. Amb aquesta efemèride l'Institut L'Alzina i la comissió de la biblioteca es proposa rendir tribut a les víctimes de l'extermini nazi i ratificar el nostre compromís de lluitar contra  tota forma d'intolerància que pugui conduir a actes violents contra determinats grups humans.

La nostra manera de contribuir ha sigut a través de l'educació, l'amor a les paraules, la literatura i el cinema. Per això, a la matèria d'Hàbit lector de 2n de l'ESO hem vist la pel·lícula de La lladre de llibres i també estem llegim l'obra homònima de Markus Zusak, una novel·la preciosa, tremendament humana i emocionant, que descriu les peripècies d'una nena alemanya de nou anys des que és donada en adopció per la seva mare fins al final de la II Guerra Mundial.




"Era una vegada un poble on les nits eren llargues i la mort contava la seva pròpia història. Al poble vivia una nena que volia llegir, un home que tocava l'acordió i un jove jueu que escrivia bells contes per a escapar de l'horror de la guerra. Al cap d'un temps, la nena es va convertir en una lladre que robava llibres i regalava paraules. Amb aquestes paraules es va escriure una història bella i cruel que ara ja és una novel·la inoblidable"



Ens proposem doncs que els nens coneguin l'època nazi des d'una altra mirada;i, també, que gaudeixin del cinema i la literatura com a transmissors 
de valors.


A continuació us deixen frases boniques del libre i us fen unes quantes recomanacions relacionades amb el tema:

CITES

L'amor pot sorgir fins i tot en els moments més foscos.


La
 cita "L'amor pot sorgir fins i tot en els moments més foscos" de la novel·la "La lladre de llibres" és un recordatori poderós que l'amor és capaç de florir en qualsevol circumstància, fins i tot en els moments més difícils i desesperançadors. Malgrat el caos i l'adversitat que envolten als personatges enmig de la Segona Guerra Mundial, aquesta frase ens mostra que l'amor pot trobar el seu camí i brillar fins i tot en un món fosc i ple d'odi. Ens recorda que l'amor és una força poderosa que pot il·luminar les nostres vides i ajudar-nos a trobar l'esperança i la redempció en moments d'angoixa i sofriment. Enmig de l'aspror de la guerra, aquesta cita ens brinda un missatge d'esperança i ens convida a creure en el poder transformador de l'amor.

No hi ha res més poderós que el coneixement.

La
 cita "No hi ha res més poderós que el coneixement" encapsula a la perfecció el missatge central de la novel·la La lladre de llibres. Enmig de l'horror i el caos de la Segona Guerra Mundial, on les paraules són distorsionades i manipulades pel règim nazi, la jove protagonista, Liesel Meminger, descobreix en els llibres una font inesgotable de poder i resistència. A través de les seves experiències de robar llibres i llegir furtivament en el soterrani de la seva casa, Liesel experimenta el poder transformador de les paraules i com el coneixement pot provocar una revolució en la ment i l'esperit dels qui el posseeixen. En un món on la ignorància i la indiferència són armes utilitzades per les forces opressives, l'autora Markus Zusak ens recorda el valor i la importància de l'educació i l'accés a la informació com a eines essencials per a desafiar la injustícia i forjar un futur més just i humà.

LLIBRES

                        








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada