dimarts, 27 de febrer del 2024

DIA INTERNACIONAL DE LA LLENGUA MATERNA



El Dia Internacional de la Llengua Materna no és només una data al calendari, és una celebració que ens convida a reflexionar sobre la riquesa lingüística i cultural del nostre món. Però, mai t'has preguntat per què i com va començar tot això?

El Día Internacional de la Lengua Materna no es solo una fecha en el calendario, es una celebración que nos invita a reflexionar sobre la riqueza lingüística y cultural de nuestro mundo. Pero, ¿alguna vez te has preguntado por qué y cómo comenzó todo esto? 

مادری زبانوں کا عالمی دن صرف کیلنڈر پر ایک تاریخ نہیں ہے، یہ ایک ایسا جشن ہے جو ہمیں اپنی دنیا کی لسانی اور ثقافتی دولت پر غور کرنے کی دعوت دیتا ہے۔ لیکن کیا آپ نے کبھی سوچا ہے کہ یہ سب کیوں اور کیسے شروع ہوا؟

Международный день родного языка – это не просто дата в календаре, это праздник, который приглашает нас задуматься о языковом и культурном богатстве нашего мира. Но задумывались ли вы когда-нибудь, почему и как все это началось?

El Dia Internacional de la Llengua Materna és el 21 de febrer. Aquesta diada fou aprovada a la Conferència General de la UNESCO del novembre de 1999. En aquesta data també es lliura el premi Linguapax, en defensa del plurilingüisme. 
La idea de celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna va ser una iniciativa de Bangladesh.

L'alumnat de l'Aula d'Acollida de l'institut L'Alzina ha treballat aquesta data tan assenyalada per donar resposta a aquesta qüestió connectant literatura, diversitat lingüística i cultural.


Et preguntaràs de quina forma?

L'alumnat ha escollit una obra literària important al seu país i ha enregistrat un audio d'un fragment de cada lectura escollida en la llengua materna de cadascú. En aquest Google Sites es poden consultat els diferents textos orals que l'alumnat ha enregistrat en les diferents llengües maternes mostrant la diversitat lingüística i cultural del nostre institut. No obstant, a continuació us mostrem una relació dels més destacats:

Angelina Bendezú, Perú : https://vocaroo.com/1iSh2j06GjJk





Mª José Romero, Colombia: https://vocaroo.com/158Ugnn3Lxum





Damir ,              https://vocaroo.com/18fnKqyjYT4K



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada